Házirend

Házirendünk célja, hogy a szükséges információk birtokában nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk és elkerüljük az esetleges félreértéseket.

A HÁZIREND a vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Érkezés és elutazás:

A szobák az érkezés napján 14 órától foglalhatók el, kérjük kedves vendégeinket, a szobákat elutazás napján 10 óráig elhagyni szíveskedjenek. Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! A szobák elhagyásakor az ablakok és ajtók zárására fokozottan ügyeljenek. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adnia szállásadó részére.A kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezés:

Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetés szerűen használni, a tűz- és baleset-védelmi szabályokat betartani.A házban található berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.

A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

A benti berendezési tárgyakat (ágy, ágynemű, pléd, asztalok, székek, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Dohányzás:

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak! Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Étkezés:

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. Nyáron, jó időben a teraszon, valamint a filagóriában is lehetőség van az étkezésre Kérjük, a szobákban ne étkezzenek a hangyák megjelenése miatt.

Értékek:

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer, telefon, laptop) , valamint az udvaron  álló gépjárművek biztonságáért felelősséget nem vállalunk. A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

Állatok:

A vendégházba háziállatot tilos bevinni a higiénia betarthatósága miatt.

Megértésüket előre köszönjük!

Látogatók fogadása:

A vendégházat a megrendelésben szereplő számú vendég veheti igénybe. A szállásadó jogosult - előzetes bejelentés nélkül - ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a fizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek.
A vendégházban a vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben. A megbeszélt időponton túl maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel.

Szemét elhelyezése:

Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában és a szobákban található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt kérjük, ürítsék ki azt a kapunál található nagy kukák valamelyikébe, valamintaz elutazáskor a konyhában ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet.Új szemeteszsákot a mosogató melletti fiókban találnak.

Parkolás:

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy épület többi lakóját ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Kert:

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág vagy zöldség. Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni. Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.

Egyéb:

A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban 22-08 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangos zenét hallgatni.

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet stb.).